Honda blijft hopen op toptransfer

Peterselieman

Keisuke Honda zag vorige maand een transfer naar Lazio aan zijn ogen voorbij gaan. De speler van CSKA Moskou baalde flink, maar heeft zijn mislukte transfer uit zijn hoofd gezet.

Sinds zijn overstap van VVV-Venlo naar CSKA Moskou wordt Honda gelinkt aan de Europese topploegen. Manchester City, Liverpool en Paris Saint-Germain hadden hun hoop gevestigd op de komst van Honda. Het was uiteindelijk Lazio dat vol voor Honda ging. De Italiaanse club had veertien miljoen euro voor hem over. Op deadlineday kwamen de clubs er uiteindelijk niet uit.

"Ik had er alles aan gedaan om die transfer te krijgen", zegt Honda tegen Reuters. "Maar ik weet hoe belangrijk het voor me is om me te focussen op de dingen die ik nu moet doen."

De 25-jarige Japanner heeft een overstap nog niet uit zijn hoofd gezet. "Ik hoopte op een betere toekomst", zegt hij tegen maxifoot.fr. "Ik focus mezelf op CSKA Moskou. Mijn contract loopt hier snel af en ik voel me vereerd dat ik in verband wordt gebracht met clubs als Paris Saint-Germain en Manchester City."