Mogelijke claim tegen Ten Have

Peterselieman

Mochten de vier commissarissen van Ajax, Steven ten Have, Paul Römer, Edgar Davids en Marjan Olfers, besluiten om de benoeming van Louis van Gaal en Martin Sturkenboom aan te stellen als statutair directeuren dan kan dit de club veel geld gaan kosten.

Het gerechtshof verbood gisteren de benoeming van het tweetal. "Maar elke verdere uitvoering van de benoeming van Van Gaal en Sturkenboom kost Ajax 25.000 euro per overtreding, met een maximum van 500.000 euro. Is dat in het belang van Ajax?" meldden Mike Jansen en Mirjam de Blécourt, de advocaten van Johan Cruijff en de jeugdtrainers.

De advocaten noemden het team van Ten Have slechte verliezers, te meer omdat hun advocaat Peter Wakkie gisteren aangegeven heeft dat de benoeming toch doorgezet zal kunnen gaan worden. De RvC houdt de mogelijkheid open om voor de aandeelhoudersvergadering van komende vrijdag dit nog te regelen.

Mocht dit gebeuren dan kan dit Ajax geld gaan kosten wat op de vier commissarissen verhaald gaan worden. "Die handeling leidt ertoe dat er schade voor Ajax kan ontstaan. Indien dat bijvoorbeeld door een schadeloosstelling voor Louis van Gaal of Martin Sturkenboom zo is, zou de club die eventueel kunnen verhalen op de commissarissen. Omdat zij moedwillig de regel voor besluitvorming hebben overtreden, zouden ze hoofdelijk aansprakelijk kunnen worden gesteld. Tenzij de commissarissen kunnen bewijzen dat Van Gaal en Sturkenboom ook bij het opzetje waren betrokken," zei Jansen.