Koeman: "Onze doelstelling blijft plek vijf"

Frank (franklop)

Feyenoord boekte zondag een constante zege op N.E.C.. Dat deed trainer Ronald Koeman een week na de 4-2 winst op Ajax goed. Feyenoord begon in 2012 met een nederlaag bij VVV-Venlo, maar het lek lijkt inmiddels boven bij de ploeg van Koeman. Otman Bakkal en Guyon Fernandez bezorgden Feyenoord de tweede zege op rij.

"We hebben goed en zakelijk gespeeld", zei Koeman volgens Voetbal International. "Dat leidde tot een verdiende zege. Het waren niet de omstandigheden om frivool te voetballen. Daarom hebben we ons wat meer laten inzakken dan normaal en geprobeerd er snel uit te komen. Daarbij hadden we een mooi ruggensteuntje in de vorm van de vroege 0-1 van Bakkal. We hadden de wedstrijd nog iets eerder definitief kunnen beslissen, maar we waren wat dat betreft te slordig", aldus de trainer van Feyenoord, die nog zeker niet aan de landstitel denkt.

"Ik geloof niet dat we serieus mee zullen gaan doen om het kampioenschap, dat is wat veel gevraagd voor onze ploeg. Het is wel zo dat we van de komende vijf wedstrijden vier keer thuis spelen. Als we goed door die reeks komen, weet je nooit hoe we er dan voor staan. Als andere ploegen verzaken, is er niets uit te sluiten. Maar onze doelstelling blijft de vijfde plaats."