FOK!filmtips van de dag: Great Expectations

dekatophetspek

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daar aan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te zien? Je leest het op FOK!film.

Great Expectations

Vanavond weer een breed assortiment aan films op de tv. De FOK!filmtip van vandaag wordt gegeven voor de klassieker Great Expectations (1946). Duidelijk één van de vroege meesterwerken van David Lean. De film was eveneens de eerste sprekende rol voor Sir Alec Guinness. Great Expectations is gebaseerd op het wereldberoemde verhaal van Charles Dickens. 

Pip (John Mills) is een weesjongen die bij de vriendelijke hoefsmid Joe Gargery (Bernard Miles) en zijn bazige vrouw (Freda Jackson) woont. Hij helpt een ontsnapte gevangene en maakt kennis met de verbitterde Miss Havisham (Martita Hunt) en haar knappe beschermelinge Estella (Valerie Hobson). Later wordt Pip door een onbekende weldoener geholpen om een heer van stand te worden.

Great Expectations 02

Voor de twijfelaars: David Lean werd later bekend als de regisseur van onder meer The Bridge on the River Kwai (1957), Lawrence of Arabia (1962) en Doctor Zhivago (1965). Vanavond op Canvas om 21.55 uur.

Voor de liefhebbers van reclameblokken heeft RTL8 de aangename fantasyfilm Legend van Ridley Scott, met onder meer Tom Cruise en Tim Curry, om 23.10 uur. Op SBS6 om 23.50 uur de actiefilm Made Men met in de hoofdrollen John Belushi en Timothy Dalton. Voor de nachtbrakers tenslotte de keuze uit een tweetal films. Zo kan er om 00.20 uur op Net5 gekeken worden naar de sterke dramafilm Shattered Glass waarin een journalist een 'Diederik Stapel doet' oftewel de kluit belazerd met verzonnen nieuwsberichten. Op BBC2 om 01.55 uur de cultklassieker The Day Of The Triffids. Mocht je dus de kans hebben om hem op te kunnen nemen dan valt dat ten zeerste aan te raden aangezien dit een ijzersterke Britse sciencefiction klassieker is die het verdient om te worden bekeken.

The Day Of The Triffids

Veel kijkplezier.