[CT] Hockeysters Oranje niet naar finale

Peterselieman

De Nederlandse hockeysters zijn er niet in geslaagd om de finale van de Champions Trophy te bereiken. De ploeg van bondscoach Max Caldas werd in de halve finale door middel van shootouts de voet dwarsgezet door toernooi-organisator Argentinië. Het duel was in reguliere speeltijd 2-2 geworden.

Nederland domineerde in de openingsfase in Rosario, maar na dertien minuten waren het de Argentijnses die verrassend op voorsprong kwamen doordat een voorzet van Luciana Aymar binnen werd gewerkt door Maria Josefina Sruoga. De Oranjedames raakten niet van slag en haalden al snel twee strafcorners waarvan de tweede door Maartje Paumen werd benut.

Argentinië werd in het resterende deel van de eerste helft sterker, maar gescoord werd er niet meer. Dat was in het begin van de tweede helft wel anders toen Carlien Dirkse van den Heuvel na voorbereidend werk van Lidewij Welten Nederland op voorsprong zette. De Argentijnses leken twintig minuten voor tijd langszij te komen door een benutte strafcorner van Noel Barrionuevo, maar Oranje protesteerde en kreeg gelijk van de videoscheidsrechter die op de kop van de cirkel afhouden constateerde.

Nederland leek de zege te pakken, maar in de laatste minuut werd een overtreding in de eigen cirkel van Paumen bestraft met een strafbal die door Barrionuevo benut werd: 2-2. Omdat in de verlenging die volgde niet gescoord werd werden shootouts noodzakelijk. Hierin was Argentinië de sterkste, waardoor het land het in de finale tegen Groot-Brittannië op moet nemen. Nederland strijdt tegen Duitsland om het brons.