Baghdatis naar laatste vier in Zagreb

Peterselieman

Marcos Baghdatis is ten koste van Ivan Dodig doorgedrongen tot de halve finale van het ATP-toernooi in Zagreb. De als zesde geplaatste Cyprioot was met 6-4 en 7-5 te sterk voor de als vierde genoteerde Kroaat. Baghdatis wacht zaterdag een treffen met de Slowaak Luckas Lacko, die eerder op vrijdag Robin Haase uitschakelde.

Mikhail Youzhny sloeg zich ook naar de halve eindstrijd in de Kroatische hoofdstad. De als derde geplaatste Rus had wel drie sets nodig tegen thuisfavoriet Ivo Karlovic: 7-6 (10), 3-6 en 7-6 (6). De Duitser Michael Berrer klopte Jürgen Melzer uit Oostenrijk met 5-7, 6-4 en 6-4 en is de volgende tegenstander van Youzhny.

De Franse thuisfavorieten Gilles Simon en Gaël Monfils staan bij het toernooi in Montpellier tegenover elkaar in de halve finale. De als tweede geplaatste Simon rekende met 7-6 (5), 6-7 (2) en 6-2 af met landgenoot Guillaume Rufin. Monfils, als derde genoteerd, stuurde de Fin Jarkko Nieminen (8) naar huis: 6-3 en 6-3.

In het andere duel bij de laatste vier in Zuid-Frankrijk neemt de hoogst geplaatste Tomas Berdych het op tegen Philipp Kohlschreiber uit Duitsland. De Tsjech was met 6-3 en 6-4 te sterk voor Nicolas Mahut uit Frankrijk. Kohlschreiber (7) was verrassend Richard Gasquet (4) de baas met 6-2, 3-6 en 6-3.


Baghdatis naar laatste vier in Zagreb (Foto: Novum)