Douglas: "Ik moet geduld hebben"

Frank (franklop)

FC Twente-verdediger Douglas zag het al voor zich. Hij werd Nederlander en wou namens dat land deelnemen aan het EK in Polen en Oekraïne. Dat ging alleen niet door. Door reglementen van de FIFA is het nog niet mogelijk dat hij nu al namens het Nederlands elftal uit zou komen.

De verdediger mag zich al wel Nederlander noemen, maar mag pas in augustus spelen spelen in het team van Bert van Marwijk. De voormalig Braziliaan baalt daar naar eigen zeggen flink van. "Ik vind het jammer dat het niet mogelijk is om nu al in aanmerking te komen voor Oranje", vertelde de boomlange mandekker op de officiële website van FC Twente. Ondanks dat hij het jammer vindt, weet hij wat hem te doen staat. "Ik moet geduld hebben en wachten op het moment dat het wel kan."

De geboren Braziliaan woont nog niet vijf jaar onafgebroken in Nederland, en daarom zou een eventueel verzoek van de KNVB tot dispensatie bij voorbaat al kansloos zijn geweest. Recentelijk kreeg hij de Nederlandse nationaliteit. Mogelijk speelt hij wel op het WK in 2014 in zijn vaderland Brazilie.