FOK!filmtips van de dag: The Reader

dekatophetspek

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daar aan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te zien? Je leest het op FOK!film.

The Reader 2

Vanavond is het weer een lastige keuze wat betreft de FOK!filmtip. Zo valt er om 20.30 uur te kiezen uit een avonturenfilm, een actiefilm en een jankfilm. Op RTL8 is This Boy's Life uit 1993 te zien. Gezien de cast met onder meer Robert De Niro, Ellen Barkin en Leonardo DiCaprio verdient deze film een kans om gezien te worden maar houd wel een behoorlijke doos met tissues binnen handbereik. Vooral DiCaprio blinkt uit in dit drama die je niet voor de lol wilt zien.

Op RTL5 op hetzelfde tijdstip de actiefilm I, Robot (2004). De film speelt zich af in het Chicago van 2035 waar robots gebruikt worden voor alledaagse dingen. Ze zijn zo geprogrammeerd dat ze mensen geen kwaad kunnen doen. Politieagent Del Spooner is bezig met het oplossen van de moord op wetenschapper Alfred Lanning en verdenkt een robot van de daad. Hij ontdekt al snel dat de hele mensheid gevaar loopt. Een alleraardigste actiefilm met Will Smith in de hoofdrol. Prima kijkvoer.

Op SBS6 de avonturenfilm The Librarian: Return to King Solomon's Mines. De tweede film uit de reeks waarin de bibliothecaris Flynn Carsen (Noah While) de hoofdrol speelt. Ditmaal gaat hij op zoek naar de legendarische mijnen van Salomo. En natuurlijk zijn er weer kapers op de kust. Naast Wyle zien we Gabrielle Anwar en Lisa Brenner in de belangrijkste rollen.

De FOK!filmtip van vandaag gaat echter om 22.15 uur naar de film The Reader op Canvas. Het verhaal van The Reader speelt zich af in Duitsland in de periode voor de Tweede Wereldoorlog. Wanneer de jonge Duitse scholier Michael Berg (David Kross) op weg naar school ten val komt, wordt hij geholpen door Hanna (Kate Winslet). Wat volgt is een affaire tussen de jongen en de vrouw die tweemaal zo oud is als hem. De relatie eindigt net zo abrupt als dat hij begon en Berg blijft alleen achter. Acht jaar later komt hij Hanna weer tegen maar ditmaal in een geheel andere situatie. Hanna staat terecht voor een verschrikkelijk misdrijf, maar weigert zich te verdedigen. Er blijken geheimen te bestaan die erger zijn dan moord. 

Kate Winslet won zeer terecht een Oscar en een BAFTA Award voor haar rol in deze zeer intrigerende film. Prachtig regiewerk van Stephen Daldry die we ook kennen van The Hours en het binnenkort te verschijnen Extremely Loud & Incredibly Close. Zowel producer Sydney Pollack als Anthony Minghella kwamen te overlijden alvorens deze film te voltooien. En vergeet ook niet dat Kate Winslet elke dag 7 uren bij de make-up moest zitten voor deze film. Een absolute aanrader dus!