Rutte schamper over 'tweetje' Wilders

Redactie

Premier Mark Rutte (VVD) wil geen commentaar geven op de mededeling van PVV-leider Geert Wilders dat die zich niet onder druk laat zetten door Brussel. "Ik ga niet reageren op elk tweetje van Wilders", zei Rutte vrijdag op zijn wekelijkse persconferentie. "Daarvoor is het niet belangrijk genoeg."

Wilders meldde vrijdagochtend via Twitter dat de PVV zich niet onder druk laat zetten 'door eurofielen als eurocommissaris Olli Rehn, wat de man ook rondtoetert'. Rehn zei donderdag tijdens een bezoek aan Den Haag dat Nederland zich moet houden aan de afspraak met de Europese Commissie dat het begrotingstekort volgend jaar onder de drie procent ligt. Dat kan miljarden extra bezunigingen betekenen.

Rutte herhaalde dat het kabinet volgende maand gaat bekijken of er extra bezuinigingen nodig zijn en welke dat worden. Dat gebeurt aan de hand van voorspellingen over de economie van het Centraal Planbureau.

Rutte benadrukte dat 2012 een zwaar jaar wordt, maar dat het kabinet niet zal terugschrikken voor bezuinigingen. "Het kabinet zal de zaken niet op hun beloop laten. Als we nu geen maatregelen nemen, moet er straks nog veel drastischer worden ingegrepen."


Rutte schamper over 'tweetje' Wilders (Foto: Novum)