Eredivisieduel De Graafschap - FC Twente afgelast

Frank (franklop)

De Eredivisiewedstrijd De Graafschap - FC Twente van aankomende zondag is afgelast. Op verzoek van de thuisspelende ploeg kwam de KNVB vandaag het veld al keuren en die moest concluderen dat spelen onmogelijk was.

De Doetinchemse club had al sinds 23 januari de veldverwarming aanstaan en had ook een hete luchttent geplaatst, maar de aanhoudende vorst is dermate sterk, dat het veld niet speelklaar te krijgen is.

"Er is door onze mensen dag en nacht gewerkt om het veld zacht te houden, maar de extreme kou heeft ons ingehaald. De veldverwarming heeft continu aangestaan, meer graden verwarmen is gewoon niet mogelijk", aldus Marc Teloh woordvoerder van De Graafschap. "Daar komt bij dat de zon niet op alle plekken van het veld goed doorkomt door de schaduw van de tribune. Hierdoor is een gelijke opwarming van het veld niet mogelijk. We wilden absoluut niet dat de tegenstander en onze supporters pas kort voor de wedstrijd geconfronteerd zouden worden met deze afgelasting."

Het is nog niet bekend wanneer het duel wordt ingehaald. Eerder werden ook al alle duels in de Jupiler League van vrijdagavond afgelast.