Vink: "El Hamdaoui traint uitstekend bij Jong Ajax"

Niels (DerMeister)

Gery Vink, trainer van Jong Ajax, is tevreden over Mounir El Hamdaoui. De Marokkaanse spits zag op het laatste moment een transfer naar Fiorentina afketsen, maar volgens Vink pakt El Hamdaoui dit goed op.

"Ik vind Mounir zeer professioneel", aldus Vink in De Telegraaf. "Hij heeft gewoon meegedaan. Sterker nog, hij trainde uitstekend. Misschien wordt er wel eens een andere indruk gewekt, maar Mounir heeft echt liefde voor het voetbal en heeft tijdens de trainingen altijd honderd procent inzet."

Vink liet verder weten dat hij El Hamdaoui een transfer naar het buitenland gunde: "Het verhaal heeft twee kanten. Het enige dat ik kan zeggen, is dat het voor beide partijen beter was geweest als Mounir naar Fiorentina was gegaan. Ik had het hem ook erg gegund. Ik gun iedereen het allerbeste en zeker mensen die hun best doen."

Verder is de trainer van Jong Ajax van mening dat de speelkansen in het tweede elftal alleen maar toenemen voor El Hamdaoui: "Ajax 1 lijkt me uitgesloten. En bij Jong Ajax hadden we de afspraak dat jeugdig talent de voorkeur zou krijgen. Daar had Mounir ook begrip voor. Tom Boere deed het goed als spits, maar is nu naar AA Gent. Dat vergroot de kansen van Mounir. Het is voor hem zaak te zorgen dat hij fit blijft. We gaan binnenkort eens rustig rond de tafel zitten."