Filmposter Franse Oscargenomineerde verwijderd

Borizzz

De Franse acteur Jean Dujardin, die genomineerd is voor een Oscar voor zijn rol in The Artist, ligt in zijn thuisland onder vuur vanwege een provocatieve filmposter. Op het affiche van Les Infidèles is de acteur te zien terwijl hij twee vrouwenbenen in de lucht houdt met eronder de tekst 'Ik ga een vergadering in'. De posters zijn inmiddels verwijderd, melden diverse Franse media.

De producenten van Les Infidèles, dat gaat over vreemdgaan, hebben talloze klachten gekregen over de poster, die te seksistisch zou zijn. "De posters voor de film Les Infidèles met Jean Dujardin zijn verwijderd na een aantal klachten", twitterde studiowerknemer Fabrice Leclerc woensdagavond. Regisseur en acteur Gilles Lellouche staat bellend afgebeeld met daaronder de tekst 'De lijn wordt verbroken, ik ga een tunnel in'. Les Infidèles bestaat uit een aantal korte films over vreemdgaan.

Lellouche en Dujardin hebben ieder een segment van de film geregisseerd. De twee zijn ook in de film te zien. Het Franse tijdschrift Le Point vreest door de filmposter voor de kansen van Dujardin op een Oscar. "Hij wordt vertrapt in de politiek-correcte Verenigde Staten." Dujardin is genomineerd in de categorie beste acteur en neemt het onder anderen op tegen Brad Pitt en George Clooney. De Oscars worden op 28 februari uitgereikt.


Filmposter Franse Oscargenomineerde verwijderd (Foto: Novum)