Wenger blijft geloven in vierde plaats

Niels (DerMeister)

Arsenal zakte woensdag naar de zevende plaats in de Premier League, maar Arsène Wenger denkt nog steeds dat zijn ploeg zich kan plaatsen voor de Champions League.

Arsenal kwam niet tot scoren tegen Bolton Wanderers (0-0), waardoor de achterstand op nummer vier Chelsea nu vijf punten is. Newcastle United en Liverpool doen ook mee om het laatste ticket voor de Champions League. Zij wisten deze week wel drie punten te pakken.

"Het wordt een zwaar gevecht om bij de eerste vier te eindigen, maar het feit dat er meerdere teams erbij betrokken zijn, is wel een voordeel", zegt Wenger op de clubwebsite. "We hebben goed gespeeld tegen Bolton. Als je in een uitwedstrijd zes of zeven kansen creëert, kun je je niet meer wensen."

Wenger baalt er echter van dat de kansen niet werden benut. "Misschien waren we in de afronding niet relaxed genoeg." Zaterdag krijgt Arsenal bezoek van Blackburn Rovers. Chelsea komt zondag in actie tegen Manchester United, terwijl Liverpool maandag aantreedt tegen Tottenham Hotspur.