[Premier League] United naast City na misstap koploper

Niels (DerMeister)

Manchester United heeft zich weer naast stadgenoot Manchester City aan kop genesteld. De Red Devils wonnen dinsdag in de Premier League met 2-0 van Stoke City. Javier Hernandez en Dimitar Berbatov benutten beiden een strafschop. Manchester City ging ondertussen onderuit bij het Everton van John Heitinga en Royston Drenthe. Darron Gibson scoorde op Goodison Park de enige goal: 1-0.

Het duel in Liverpool lag in de eerste helft een paar minuten stil omdat een fan zich aan het doel van City-doelman Joe Hart had vastgetekend. Nadat de man door de politie was verwijderd kon door worden gespeeld.

Swansea City kreeg in eigen huis Chelsea net niet op de knieën: 1-1. De Welshe ploeg kwam via Scott Sinclair na 39 minuten op voorsprong. In de tweede helft beperkte de ploeg van doelman Michel Vorm zich tot verdedigen en dat leek lang drie punten op te leveren.

Zeker toen Ashley Cole namens Chelsea zijn tweede gele kaart kreeg, leek de buit binnen. In blessuretijd ging het echter alsnog mis. Een schot van Jose Bosingwa raakte de knie van Neil Taylor en plofte in het net waardoor Vorm alsnog geklopt was.

Rafael van der vaart zag zijn Tottenham Hotspur van de kant met 3-1 winnen van Wigan Athletic. De middenvelder startte in de basis, maar moest na een halfuur geblesseerd het veld verlaten. Toen had Gareth Bale de Spurs al op 1-0 gezet en de Welshman tekende na ruim een uur ook voor de 3-0. Tussendoor had ook Luka Modric gescoord. James MacArthur maakte de eretreffer voor Wigan.

Dirk Kuijt scoorde voor Liverpool bij de 3-0 uitzege op Wolverhampton Wanderers. De Katwijker tekende voor de derde treffer van de Reds. Andy Carroll en Craig Bellamy waren hem voorgegaan.