Verhoek: "FC Twente een geweldige stap"

Niels (DerMeister)

Het waren spannende dagen voor Wesley Verhoek, maar de rechtsbuiten mag zich sinds vanavond officieel speler van FC Twente noemen.

De 25-jarige Verhoek tekende een contract voor 4,5 jaar bij de Enschedese club. De rechtsbuiten is opgelucht dat de deal nu definitief is. "Het waren hele hectische dagen. Afgelopen weekend begon de transfer te spelen, en toen kwam opeens die blessure er overheen. Heel frustrerend, maar gelukkig is het allemaal goed gekomen en ben ik nu speler van FC Twente."

Verhoek is dan wel tevreden met zijn nieuwe club, toch zal het afscheid bij zijn eeuwige liefde ADO Den Haag hem niet gemakkelijk vallen. "Donderdag zijn we vrij met Twente en dan ga ik afscheid nemen van de mensen bij ADO. Een club die in mijn hart zit, dat is duidelijk. Maar ik voel tegelijkertijd dat dit voor mij de ideale stap is."

De aanvaller werd in de voorbije weken ook serieus in verband gebracht met Vitesse, waar hij herenigd zou worden met trainer John van den Brom. Verhoek weet echter waarom hij voor Twente heeft gekozen. "Twente is een volksclub en we strijden mee om het kampioenschap. Daar wil ik mijn steentje aan bijdragen", zo laat hij weten aan Voetbal International.