[Upd] Ajax en El Hamdaoui kwamen er niet uit

Niels (DerMeister)

De transfer van Mounir El Hamdaoui naar Fiorentina is afgeketst. De Italiaanse ploeg maakte dit zojuist bekend. Ajax zou op het laatste moment om een bankgarantie hebben gevraagd. Het was echter technisch niet meer mogelijk om deze op tijd te verstrekken. Volgens Fiorentina hadden beide partijen wel een akkoord bereikt.

El Hamdaoui was al medisch gekeurd in Florence, maar dit is dus allemaal voor niets geweest. De voormalig speler van onder meer AZ en Tottenham Hotspur maakt daardoor waarschijnlijk gewoon het seizoen af in Amsterdam. Behalve Fiorentina waren volgens de geruchten ook Espanyol en Everton in de race om de Marokkaanse aanvaller in te lijven.

Update 20:27 uur:

Het kamp-El Hamdaoui heeft inmiddels ook bevestigd dat de transfer is afgeketst.

Update 21:35 uur:

Behalve dat Fiorentina niet een bankgarantie kon overhandigen, was er nog een ander struikelblok waardoor de transfer van El Hamdaoui geen doorgang kon vinden. "De hoofdreden is dat Ajax en Mounir geen overeenstemming konden bereiken over de ontbinding van het contract van Mounir met Ajax", liet de club in een verklaring aan Ajaxlife.nl weten.