Hockeysters simpel voorbij Japan

Peterselieman

De Nederlandse hockeyvrouwen hebben dinsdag eenvoudig met 4-1 van Japan gewonnen bij de Champions Trophy. In het Argentijnse Rosario scoorde Maartje Paumen zowel voor als na rust uit een strafcorner. Ook Kim Lammers was in beide helften trefzeker. Akane Shibata maakte vlak voor rust de tegentreffer.

Nederland begon goed aan de wedstrijd en Lammers tikte al binnen vijf minuten de 1-0 binnen. Enkele minuten later maakte Paumer er 2-0 van en vervolgens liet Oranje de teugels vieren. In de slotfase van de eerste helft profiteerde Japan daarvan. Na de 2-1 van Shibata kregen de Aziaten nog een strafcorner, maar die werd niet benut.

In de tweede helft was Nederland weer bij de les en vlak na de hervatting scoorde Paumen haar tweede van de partij. Lammers prikte negen minuten voor tijd haar tweede treffer van de wedstrijd binnen.

Nederland heeft na drie wedstrijden in de poulefase nu zeven punten. Het hangt van Groot-Brittannië af of de eerste of de tweede plaats in de poule wordt behaald. De Britse vrouwen spelen later dinsdag tegen China. Bij winst van de Britsen zal het doelsaldo uit moeten wijzen wie er poulewinnaar wordt. In alle andere gevallen eindigt Oranje als eerste.