FOK!filmtips van de dag: Les invités de mon père

Borizzz

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daar aan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te zien? Je leest het op FOK!film.

In tegenstelling tot gisteren was het vandaag eerder films afstrepen dan een film aanbevelen. Op RTL7 is vanavond Crocodile Dundee in Los Angeles te zien, maar dit betreft een teleurstellend derde deel. Crocodile Dundee kennen we nu wel. Alleen echte, doorgewinterde die-hards zullen dit deel nog kunnen waarderen. Nee dus.

Daarom het besluit om één film én een documentaire te tippen. De FOK!filmtip van vandaag is Les invités de mon père, vanavond om 18:35 te zien op TV5. De film draait om dokter Lucienne die zich ondanks zijn hoge leeftijd nog inzet voor humanitaire doelen. Zo gaat hij op een dag een schijnhuwelijk aan met de jonge Tatiana om te voorkomen dat ze het land wordt uitgezet. Deze komedie is uit 2010 en werd geregisseerd door Anne le Ny.

Les invités de mon père (franstalige trailer)

Na Life en Frozen Planet is vanavond om 19:55 is vanavond op Nederland 2 de documentaire Natuur op 2 te zien. De aflevering van vanavond gaat over wat er nodig is voor een succesvol vaderschap. Een aantal Afrikaanse dierlijke vaders worden van dichtbij bestudeerd. Weer eens wat anders dan een avondje film.