Sutil veroordeeld tot anderhalf jaar voorwaardelijk

Peterselieman

Formule 1-coureur Adrian Sutil is door de rechtbank in München veroordeeld tot een straf van anderhalf jaar voorwaardelijk voor het opzettelijk verwonden van Genii-medeoprichter Eric Lux. Daarnaast moet de Duitser een boete van 200.000 euro betalen. Of hij in beroep gaat tegen de straf is nog niet bekend.

Sutil verwondde Lux na afloop van de Grand Prix van China in een discotheek in Shanghai. De Duitser wilde naar eigen zeggen champagne over de Luxemburger heen gooien, maar raakte hem in de hals, waarna Lux naar het ziekenhuis moest worden afgevoerd en daar twintig hechtingen kreeg.

Sutil zou zich vervelend hebben gedragen, waarna teamleden van Lotus Renault GP Lux vroegen om de Duitser uit de discotheek te verwijderen. Omdat volgens de aanklager bij Sutil opzet in het spel was en de verklaringen van de coureur te vaag was er 21 maanden voorwaardelijk geëist.

Sutil raakte mogelijk mede door het incident zijn stoeltje bij Force India kwijt. De Duitser moest plaatsmaken voor zijn landgenoot Nico Hülkenberg. Sutil is nog op zoek naar stoeltje, maar moet er tegelijkertijd voor vrezen dat de FIA zijn superlicentie intrekt, waardoor hij niet meer in de F1 actief kan zijn.