[Upd] Narsingh niet naar Ajax

Frank (franklop)

Ajax onderzoekt of het zich dinsdag nog kan versterken met Luciano Narsingh. De 21-jarige buitenspeler van sc Heerenveen staat al langer in de belangstelling van de Amsterdamse club. Vanwege de knieblessure van Miralem Sulejmani komt de transfer mogelijk in een stroomversnelling.

Narsingh, geboren in Amsterdam, genoot zijn opleiding bij Ajax. Hij werd wegens disciplinaire redenen weggestuurd. Mino Raiola, zaakwaarnemer van de speler van Jong Oranje, is op de hoogte van de belangstelling van de kampioen. Hij wacht echter af of beide clubs een akkoord bereiken. De transfermarkt sluit dinsdag om 24.00 uur.

Update 12:27 uur

Luciano Narsingh heeft aangegeven deze winterperiode niet te vertrekken uit Heerenveen. Volgens zijn zaakwaarnemer Mino Raiola wil de aanvaller niet binnen één dag beslissen. "Met Ajax was ook nog nergens over gesproken. Luciano heeft het naar zijn zin in Heerenveen en wil pas over enkele maanden een beslissing over zijn toekomst nemen. We gaan dit dus niet op stel en sprong doen," zei hij tegen Voetbal International. Bovendien moet Heerenveen vanavond voor de beker tegen Vitesse spelen, wat de zaak nog complexer zou maken.