'Kubica tekent voorcontract bij Ferrari'

Peterselieman

Volgens de Italiaanse website omnicorse.it heeft Ferrari alle vertrouwen in de revalidatie van coureur Robert Kubica. De Pool brak onlangs voor de tweede keer zijn rechterbeen, maar mocht volgens de geruchten toch een voorcontract bij de Italiaanse renstal tekenen.

Kubica crashte vorig jaar februari in een rally, waardoor hij zware verwondingen aan de rechterzijde van zijn lichaam opliep. De Pool is hiervan inmiddels bijna helemaal hersteld, maar gleed enkele weken geleden uit over ijs, waardoor hij zijn rechteronderbeen op dezelfde plaats brak als vorig jaar. Hij zal hiervan enkele maanden moeten revalideren. Inmiddels heeft hij al wel weer achter het stuur van een straatauto gezeten, maar dit was een automaat. De hoop is dat hij in april zover is dat hij weer in een simulator kan testen.

Volgens omnicorse.it heeft Kubica een voorcontract getekend bij Ferrari en mag hij als alles goed gaat in juni gaan testen met de Ferrari F10 uit 2010 die voor het gemak meteen voorzien is van de 1,6 liter V6 turbomotor die vanaf 2014 gebruikt zal gaan worden. Zijn de resultaten goed, dan lijkt Kubica de belangrijkste kandidaat te zijn om Felipe Massa in 2013 te gaan vervangen.