McClaren blij met overwinning Twente

Frank (franklop)

FC Twente won zondagmiddag in de eigen Grolsch Veste met 4-1 van FC Groningen. Voor trainer Steve McClaren was dit de tweede overwinning na zijn rentree.

"We groeien en blijven groeien", constateerde de oefenmeester na afloop van het duel op de persconferentie. "Dat is wat mij het meest beviel als ik deze wedstrijd analyseer. Naarmate de wedstrijd vorderde gingen we steeds beter spelen. Vooral de laatste twintig minuten waren heel erg goed. Zowel in fysiek als mentaal opzicht", aldus de Engelsman.

Toch is Twente nog niet daar waar hij dat wenst, meende hij. "We zijn er nog lang niet", vertelde hij enigszins kritisch. Wel is hij blij dat er een aantal spelers binnen zijn selectie is die een wedstrijd kunnen beslissen. "Dat waren nu Ola John en Luuk de Jong. Volgende week zijn dat misschien wel andere spelers."

Door de overwinning op Groningen doen de Tukkers goede zaken op de ranglijst. Ze zagen eerder op de zondag concurrent Ajax verliezen. Ook koploper AZ verloor, waardoor PSV nu eerste staat en Twente weer erg dichtbij komt.