Van der Haar pakt weer wereldtitel bij beloften

Frank (franklop)

Lars van der Haar heeft voor het tweede jaar op rij de wereldtitel veroverd bij het veldrijden bij de beloften. De Nederlander wist in de sprint de Belg Wietse Bosmans voor te blijven. Michiel van der Heijden maakte het feest compleet door als derde te eindigen.

In de eerste ronde ging topfavoriet Van der Haar er al vandoor en kreeg, ondanks een voorsprong van tien seconden, Bosmans in het wiel. De twee leken al direct voor de rest van de koers gevlogen.

Van der Heijden dacht daar anders over en wist in de vijfde ronde aan te sluiten bij landgenoot Van der Haar, die regelmatig moest lossen in de zandstroken bij de Belg Bosmans. In de een na laatste ronde ging het ploegspel een rol spelen, waar Van der Haar en Van der Heijden de Belg in het zand wisten op te houden.

In de slotronde probeerde Bosmans de twee Nederlanders te lossen op de zandstroken, maar dit lukte niet. Van der Haar nam de aanval over, maar wist niet los te komen. Bij het opdraaien van de laatste zandstrook werd Bosmans door de Nederlanders in de tang genomen, zodat hij geen gaatje kon slaan.

Van der Haar maakte een foutje, waardoor Bosmans kon ontsnappen, maar Van der Haar wist weer aan te sluiten. Hij nam over en pakte in de sprint de wereldtitel. Bosmans werd tweede en Van der Heijden op korte achterstand derde.