[AO] Azarenka: "Droom die uitkomt"

Frank (franklop)

Victoria Azarenka pakte vandaag haar eerste grandslamoverwinning. In de finale van de Australian Open klopte ze Maria Sharapova en pakte en passant ook nog de eerste positie over op de wereldranglijst van Caroline Wozniacki.

"Dit is een droom die uitkomt", zei de Wit-Russische na afloop. "Ik heb er altijd van gedroomd om een Grand Slam te winnen, daar heb ik jaren keihard voor gewerkt. Om dan ook nog de nieuwe nummer één van de wereld te zijn is een prachtige bonus."

Azarenka
Azarenka: "Droom die uitkomt" (Foto: Pro Shots)

"Ik hoop dat dit mensen, en vooral kinderen, in Wit-Rusland inspireert. Tennis is al een redelijk grote sport in mijn land, maar de jeugd laat even te wensen over. Hopelijk is dit voor kinderen een zetje in de rug om hun dromen na te jagen."

De zenuwen braken Azarenka nog bijna op in de beginfase, maar wist zich snel te herpakken. "Ik was wel nerveus, hoor. Heel nerveus, zelfs. De eerste twee games waren een ramp, daarna viel alles mijn kant op. Of dit de perfecte wedstrijd was? Oh, dat denk ik niet. Maar wel een perfect resultaat. Dat was ook mijn enige doel, beter zijn dan mijn tegenstandster."