De Boer: "Wij zijn beter dan Feyenoord"

Niels (DerMeister)

Frank de Boer, trainer van Ajax, gaat met vol vertrouwen met zijn ploeg komende zondag op bezoek bij Feyenoord. Tegenover Ajax TV liet de oefenmeester van de Amsterdammers weten dat zijn ploeg een betere selectie heeft dan de Rotterdamse ploeg van Ronald Koeman.

"Feyenoord heeft genoeg talent om het ons lastig te maken. Maar waarom Ajax beter is? Wij hebben de betere spelers", was De Boer duidelijk. "Tegen AZ (zondag 1-1) heb ik goede dingen gezien. Daar kunnen we op voortborduren."

Hij vervolgde: "Feyenoord is net als wij erg wisselvallig. Ze wisselen goede momenten en wedstrijden met slechte af. Bovendien zit er een flink verschil tussen uit en thuis. In De Kuip voelt een jonge ploeg als Feyenoord zich wat veiliger en durven ze wat meer. Toch maak ik me geen zorgen om het publiek dat er achter zal gaan staan. De meeste spelers hebben al van dit soort duels in De Kuip gespeeld."

Volgens De Boer zal Ajax er alles aan moeten doen om Feyenoord niet in hun spel te laten komen: "Als ze eenmaal in een goede flow zitten, kunnen ze meer. Dat moeten we voorkomen."