Wotherspoon: "Otterspeer kanshebber op WK-titel"

Peterselieman

Viervoudig wereldkampioen sprint Jeremy Wotherspoon denkt dat van de Nederlanders niet alleen Stefan Groothuis maar ook Hein Otterspeer kanshebber is op de wereldtitel op de korte afstanden. Het WK staat komend weekend in het Canadese Calgary op het programma.

Wotherspoon is inmiddels coach van een groep talentvolle schaatsers en zal het WK in zijn thuisland op de voet volgen. "Ik denk dat Groothuis sterk genoeg is om de wereldtitel te winnen. Hoe hij zich zal houden op snel ijs, daar ben ik niet zeker van. Van wat ik van de buitenkant zie heeft het er alle schijn van dat hij hard aan zijn bochten werkt," zei de Canadees die meer kanshebbers voor de titel ziet tegen NUsport. "Niet in specifiek deze volgorde zeg ik: Jamie Gregg, Groothuis, Dmitri Lobkov, Otterspeer en Tae-Bum Mo."

De voormalig schaatser heeft ervaring met het winnen van de titel en zegt dat er geen wondermiddel is om de zege te grijpen. "Er is geen geheim wapen, behalve dat je jouw sterkste kracht moet zien aan te spreken in je beide sterkste races en dat je jezelf moet overtreffen op je zwakste afstand," zei de Canadees die vindt dat er bij de vrouwen slechts één manier is om Christine Nesbitt van de titel af te houden. "Alleen als het een gemengd toernooi wordt."

Wotherspoon
Wotherspoon: "Otterspeer kanshebber op WK-titel" (Foto: Pro Shots)