Schaatsploeg teleurgesteld in sponsor BAM

Peterselieman

De schaatsers van de BAM-ploeg zijn teleurgesteld in het bod dat hun sponsoren BAM en Univé op tafel hebben gelegd. Coach Jillert Anema en schaatsers Jorrit Bergsma, Bob de Jong, Arjan Stroetinga en Bob de Vries sturen daarom aan op een breuk met de huidige geldschieters.

Het schaatsteam wil zich graag zekerheid om zich voor te kunnen bereiden op de Olympische Spelen van 2014 in Sochi, maar zegt dit door het bod van de overkoepelende stichting Groenoranje niet te kunnen doen. "Het gaat niet alleen om geld, maar ook om vertrouwen en respect," zei Anema die voor aanvang van dit schaatsseizoen ook al botste met de sponsoren.

"We willen meerjarige contracten, want richting Sochi moeten de sporters volledig kunnen focussen op het schaatsen en geen zorgen over de toekomst hebben. Ik heb een en ander uitgewerkt en financieel absoluut niet overvraagd, want zo zit ik niet in elkaar. Ik wil geen geld over de balk gooien."

"De stichting onderschrijft de doelstellingen, maar komt vervolgens met een voorstel met lagere contracten die ook nog eens van kortere duur zijn, en daarnaast is er ineens een vrouwenteam aan gekoppeld, wat niet in het oorspronkelijke plan was opgenomen."

Anema en zijn schaatsers hebben de onderhandelingen gestaakt en laten het nu over aan hun manager Jos Vaassen. "We gaan nu de belangrijkste fase van het seizoen in en daarbij kunnen we geen onzekerheid gebruiken. Dat is de afgelopen weken wel gebleken. De ploeg was net een duiventil en van de laatste drie marathons hebben we er geen één gewonnen, dat is ons een jaar niet overkomen. Door ons nu hierover uit te spreken, creëren we rust en is het eenvoudiger om er in ons hoofd nu een punt achter te zetten. We gaan ons nu nergens meer mee bemoeien en vanaf dit moment zijn we ’onderhandelingsvrij’. Ja, we staan open voor andere ploegen en sponsors."

Overigens zijn er niet alleen problemen voor de BAM-ploeg, want ook Jac Orie en zijn team moeten op zoek naar een nieuwe geldschieter. Hun sponsor Control heeft aangegeven aan het eind van het seizoen de stekker er uit te gaan trekken.