FOK!filmtips van de dag: Avatar

dekatophetspek

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daar aan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te zien? Je leest het op FOK!film.

Avatar 01

Het is vanavond weer een rijk aanbod wat betreft films op televisie. De FOK!filmtip van vandaag is uiteraard het meesterlijke Avatar van James Cameron. In de film gaat een oorlogsveteraan onvrijwillig naar de planeet Pandora om deze te koloniseren voor de mensheid. Op de planeet woont een volk genaamd de Na'vi die niet al te blij zijn met de komst van de Aardbewoners. Waar mensen komen gaat het meestal mis en zo ook op Pandora. Er volgt een vrijheidsstrijd waarbij Sully ook nog eens verliefd wordt op een knappe Na'vi dame. Azijnpissers willen de film nog wel eens vergelijken met Pocahontas maar die weten hoogstwaarschijnlijk niet waarover ze het hebben. Een meesterwerk met in de hoofdrollen Sam Worthington, Sigourney Weaver en Zoe Saldana. Cameron werkte sinds 2005 aan de film met een budget van 237 miljoen dollar. Geen verspilling trouwens aangezien de film al zo'n dikke 2,7 miljard dollar heeft opgebracht en daarmee de meest succesvolle film uit de geschiedenis van de cinema is! Avatar is te zien op RTL4 om 20.30 uur.

Avatar 02

Voor degenen die Avatar al in de dvd-kast hebben staan zijn er ook andere leuke films te zien. Zo is om 20.30 uur op Veronica de harde actiethriller Collateral Damage te zien. Een heerlijke 'Wraak' film met Arnold Schwarzenegger als een brandweerman die zijn vrouw en kind kwijtraakt bij een terroristische aanslag. Blusgast Gordon Brewer zweert wraak te nemen op de daders en neemt daarbij het recht in eigen hand. Een zeer aangename film met Arnold in een behoorlijk overtuigende rol. Van de makers van The Fugitive.

Collateral Damage

Op RTL7 op hetzelfde tijdstip de Renny Harlin actiefilm 12 Rounds. Een heerlijke rip-off van Die Hard With A Vengeance. Een film die aanvoelt als een rit van 108 minuten in een heftige achtbaan.

12 Rounds

Op de vrouwenzender RTL8 de komische dramafilm Trust the Man met onder meer David Duchovny en Julianne Moore in een verhaal over twee New Yorkse koppels en de problemen in hun relaties. Op de andere vrouwenzender Net5 trouwens nog meer drama in de film Last Holiday met onder meer Queen Latifah, Gérard Depardieu en Timothy Hutton.

Commando 01

Het is een mooie avond voor Schwarzenegger fans. Om 22.40 uur is op RTL7 de cultklassieker van Mark L. Lester, Commando, te zien. Brute gewelddadige actie met naast de Governator ook sterke rollen van James Olson en in latere tijden overheerlijke Alyssa Milano. En natuurlijk de streling voor het oog genaamd Rae Dawn Chong!

Commando 02

Tenslotte om 23.35 uur is er voor liefhebbers van documentaires de film Putin's Kiss uit 2011 te zien. Een integere film waarin we van twee kanten de positie van voormalig president Poetin van Rusland te zien krijgen. Aan één kant de aanhangers die hem als de 'Napoleon van het Kremlin' beschouwen en aan de andere kant hun 'vijand', de tegenstanders van Medvedev en Poetin. Welkom in de schijndemocratie die Rusland anno 2011 is. Een zeer indrukwekkend beeld gemaakt door Masha Drokova.

Putin's Kiss

Succes met het kiezen en veel kijkplezier.