Sarpong hoopt op terugkeer in Eredivisie

Niels (DerMeister)

Jeffrey Sarpong hoopt nog voor het sluiten van de transferperiode een nieuwe ploeg te vinden. De voormalig Ajacied komt bij Real Sociedad nauwelijks aan spelen toe en hoopt nu op een tijdelijke terugkeer in de Eredivisie.

Real Sociedad heeft al laten weten open te staan voor een verhuurperiode van Sarpong. De 23-jarige aanvaller heeft in Spanje nog een contract voor anderhalf jaar. Onder de huidige coach Philippe Montanier kwam de Nederlander tot nu toe slechts in drie competitieduels in actie. Vorig seizoen was hij ook nooit basisklant, maar mocht hij wel vaak als invaller het veld betreden.

Het liefst zou de Amsterdammer een half jaar in de Eredivisie spelen om vervolgens weer terug te keren bij Sociedad. Een aantal Nederlandse clubs zou inmiddels interesse hebben getoond in Sarpong, die tot nu toe in Nederland uitkwam voor Ajax en N.E.C. Nijmegen. Ook een aantal ploegen uit de Segunda División zou interesse hebben getoond, maar daar heeft Sarpong geen oren naar.

Bij Real Sociedad, de huidige nummer vijftien van de Primera División, moet Sarpong zich vooral richten op de hangende buitenposities op rechts en links en op de plek van centrale middenvelder. De club beschikt echter over een aantal talenten uit de eigen jeugdopleiding, die van Montanier de voorkeur krijgen boven Sarpong. "Aan mijn kwaliteiten ligt het niet", liet Sarpong weten.