Toyota met twee auto's naar Le Mans

Peterselieman

Toyota heeft bekendgemaakt dat het dit jaar met twee auto's deel zal gaan nemen aan de 24 uur van Le Mans. Het Japanse merk zal aan de start verschijnen in de LMP1-klasse met de TS030 die uitgerust is met hybride technologie. Hiermee moet het succes uit de jaren negentig herhaald gaan worden.

Alexander Wurz, Nicolas Lapierre en Kazuki Nakajima zullen de eerste auto gaan besturen, terwijl er nog met rijders onderhandeld wordt over de bezetting van de tweede bolide. Er zal gereden gaan worden met een 3,4 liter V8 benzinemotor die ondersteuning krijgt van de hybride technologie. Toyota test zowel het concept met door het Kinetic Energy Recovery System aangedreven voor- als achterwielen, omdat de regels slechts aandrijving van het systeem op twee wielen toestaan. Het systeem zal zoals gebruikelijk energie bij het remmen opslaan om dit bij het optrekken weer vrij te geven.

De nieuwe auto heeft tussen 11 en 13 januari op Paul Ricard de eerste tests ondergaan. De eerste race zal op 5 mei de zes uren van Spa-Francorchamps zijn. Daarna zal het team zich voorbereiden op de 24 uur van Le Mans die op 16 en 17 juni verreden zullen gaan worden.

Toyota Le Mans
De Toyota TS030 Hybrid die op Le Mans gebruikt zal gaan worden