Wozniacki na verliespartij: "Ik kom terug"

Niels (DerMeister)

Caroline Wozniacki verloor eerder vandaag in de kwartfinales van de Australian Open in twee sets van Kim Clijsters (6-3 en 7-6). Door het verlies raakt de Deense haar eerste plaats op de wereldranglijst kwijt.

Deze plaats had ze 67 weken in handen en in deze periode kreeg ze voortdurend kritiek te verwerken. Ze won namelijk nog nooit een Grand Slam-toernooi. Toch gaat Wozniacki niet zitten treuren: "Ik lach om al die verhalen in de media dat mijn carrière al voorbij is. Mag ik er even op wijzen dat ik nog heel wat jaren voor me heb en nog steeds verbeter. Ik kom zeker terug aan de top, daar twijfel ik niet aan.”

Wozniacki was teleurgesteld na haar verliespartij tegen Clijsters, maar de 21-jarige Deense gaf wel toe dat Clijsters beter was: "Kim is zeer ervaren. Ze is een fantastische speelster. Het is uiteraard niet leuk om te verliezen, maar ik heb echt alles gegeven. Zoals ik ook alles ga geven in de toernooien die gaan komen. We zijn pas in januari en pas aan het einde van jaar zien we wie het meest constant heeft gepresteerd", besloot Wozniacki.


Caroline Wozniacki ging onderuit tegen Kim Clijsters (Foto: Pro Shots)