Skylanders brengt meer op dan gedacht

Stefan Walthie (StefanW)

Het avonturenspel Skylanders is een groter succes dan de verkoopcijfers van het spel doen vermoeden. Door de verkoop van extra poppetjes, die nodig zijn om extra spelwerelden te betreden, heeft het spel de op twaalf na grootste omzet van vorig jaar. Dat schrijft het gamevakblad MCV op basis van Britse verkoopcijfers.

Skylanders, dat beschikbaar is voor verschillende spelcomputers, staat op de 48e plaats in de verkooptopvijftig. Als de verkoop van de extra poppetjes wordt meegerekend, staat de game volgens het blad op de achtste plaats.

In de Verenigde Staten en Nederland is het speelgoed tijdelijk uitverkocht geweest in sommige winkels. Uitgever Activision komt regelmatig met nieuwe figuurtjes, waarvan sommige maar in beperkte oplage op de markt zijn gebracht.

Om Skylanders: Spyro's Adventure te spelen moeten plastic wezentjes worden geplaatst op een platform, dat via een usb-verbinding op een spelcomputer is aangesloten. Het virtuele personage dat hoort bij dat specifieke poppetje verschijnt vervolgens op het beeldscherm. Op die manier kunnen kinderen zowel virtueel als fysiek met hun favoriete Skylanders spelen.