[AC] Angola wint van Burkina Faso

Niels (DerMeister)

Angola heeft het toernooi om de Afrika Cup met een 2-1 overwinning op Burkina Faso geopend. Nando Rafael, voormalig speler van Ajax, ontbrak bij Angola. Hij was door de FIFA nog niet speelgerechtigd verklaard voor het toernooi.

De voetbalbond van Angola had afgelopen vrijdag nog contact gehad met de FIFA over de inzetbaarheid van Rafael. Hij speelde in het verleden interlands voor Jong Duitsland en moest daardoor eerst officieel worden vrijgegeven. Angola kreeg echter tot aan vandaag nog geen bericht terug. De Duitse bond gaf inmiddels wel aan te helpen bij de afwikkeling van de formaliteiten. Daardoor zal Rafael de volgende groepsduels (tegen Sudan en Ivoorkust) wel inzetbaar zijn.

Zonder de aanvaller van FC Augsburg kwam Angola kort na rust op voorsprong door een doelpunt van Mateus. Tien minuten later was de stand alweer gelijk. Alain Traoré wist namens Burkina Faso een vrije trap van grote afstand in het vijandelijke doel te krullen. Angola kwam echter een kwartier voor tijd op 2-1 door een treffer van Manucho, voormalig speler van Manchester United. Samen met Ivoorkust gaat Angola aan kop in Poule B.