'Barazite op weg naar Monaco'

donroyco

Nacer Barazite maakt mogelijk deze winter nog de overstap van Austria Wien naar AS Monaco. De Nederlandse aanvaller voert gesprekken met de club uit de Franse Ligue 2. Barazite, jeugdinternational voor Oranje en in het verleden actief voor N.E.C. Nijmegen, Vitesse en Arsenal, mocht van zijn Oostenrijkse werkgever in gesprek gaan met Monaco.

"Nacer is naar ons toegekomen en vroeg ons of hij naar Monaco af zou mogen reizen. We hebben dit verzoek toegestaan", aldus Thomas Parits op de officiële website van Austria Wien. AS Monaco staat er niet best voor. Na de degradatie van vorig seizoen naar Ligue 2, bungelt het nu onderaan in die competitie.

De in Arnhem geboren Barazite (21) maakte tijdens de voorgaande transferperiode de overstap van Arsenal naar zijn huidige Oostenrijkse werkgever, maar zijn verblijf daar zou dus van korte duur kunnen zijn. De interesse komt niet uit het niets. Barazite maakte een zeer sterke indruk bij Austria Wien. Ook in de Europa League wist hij het net van de tegenstander te vinden. Vorig seizoen speelde hij nog zonder succes een half jaar voor Vitesse, dat hem van Arsenal leende