Babos: ''Hoeveel spelers zeggen me dit na?''

Jeffrey

Voor Gábor Babos is de derby tegen Vitesse er een met een gouden randje. De Hongaar keept zondag zijn 500e duel in het betaalde voetbal. Daar is hij trots op.

"Ik hoor jonge spelers om me heen nog weleens praten over allerlei dromen en ambities om bij de grootste clubs te spelen", begint Babos in gesprek met Voetbal International. "Dat is niet verkeerd. Ambities zijn leuk, maar ik ben liever blij met wat ik heb. Komend weekend speel ik mijn vijfhonderdste wedstrijd in het betaalde voetbal, hoeveel spelers kunnen mij dat nazeggen?"

"Ik ben nog helemaal niet met mijn afscheid bezig, maar dat is vooral omdat ik nog geen pijntjes heb'', vervolgt de doelman die voor zijn periode bij N.E.C. Nijmegen in Nederland bij NAC Breda en Feyenoord actief was.

Babos is bezig aan zijn zevende seizoen bij N.E.C. Vorig jaar werd hij uit de basis gespeeld door Jasper Cillessen, maar na diens transfer naar Ajax heeft Babos weer het volle vertrouwen gekregen bij N.E.C.

"Ik voel me nog topfit en kan nog jaren mee. Wat mijn geheim is? Gewoon je werk doen en van het leven genieten. Ik voel me nog altijd bevoorrecht dat ik profvoetballer ben, maar zet daar niet alles zomaar even voor opzij. Buiten het voetbal wil ik van het leven genieten. Leuke dingen met mijn gezin doen, naar een concert toe gaan of gewoon met vrienden een biertje drinken."