Pirelli zoekt recente F1-bolide voor tests

Peterselieman

Bandenfabrikant Pirelli is nog altijd op zoek naar een Formule 1-bolide van recente makelijk. De Italiaanse rubbermaker had de beschikking over de Toyota TF109 uit 2009 om banden te testen, maar deze is vrijwel op. De F1-teams ruzieën nog over welke auto de opvolger hiervan moet worden.

"Sommigen suggereren om de Toyota TF109 te vernieuwen, maar die auto staat nu in het museum en is geen realistische optie. Ons is nog geen passende oplossing aangereikt. We willen van iemand een 2011-bolide, maakt niet uit van wie. Wij willen testen met precisie en hoe ouder de wagen, hoe verder weg we verwijderd raken van het huidige materiaal," zei Pirelli-motorsportbaas Paul Hembery.

De Brit begrijpt dat het gevoelig ligt om zomaar een bolide van een team aan te schaffen omdat deze renstal in de toekomst hierdoor mogelijk oneigenlijk voordeel kan krijgen, omdat de banden op een bolide van die renstal verder ontwikkeld worden. Pirelli wil echter ook niet in de situatie komen dat de banden niet meer aansluiten bij de toekomstige Formule 1-bolides.

"We hebben interessante ideeën voor 2013, maar moeten daar wel mee aan de slag. We kunnen veel doen in de simulator, ook in samenwerking met de teams, maar voor de laatste stap hebben we toch wat testsessies nodig. Hooguit drie denk ik, puur om de banden af te ronden. En dat gaat gebeuren, daar ben ik zeker van."