Klassiekers Hammer Horror worden opgekalefaterd

dekatophetspek

Het Britse Hammer Film Productions gaat een groot deel van zijn archief restaureren. De studio, bekend van cultklassiekers als The Curse of Frankenstein, Dracula en The Mummy, brengt in samenwerking met onder meer productiemaatschappijen Warner Bros, Studio Canal en Pinewood ruim dertig titels in HD uit, laat de studio weten.

De eerste titel die uitkomt is Dracula: Prince of Darkness uit 1966, met Christopher Lee in de titelrol van de bloedzuigende graaf. Verloren gewaand maar recentelijk in Japan herontdekt beeldmateriaal, bestaande uit een buitengewoon bloederige sterfscène van Dracula en een destijds te erotisch bevonden liefdesscène, zijn aan de film toegevoegd. Deze versie verschijnt in maart op blu-ray.

Hammer wil proberen ook de andere heruitgaven te larderen met destijds verwijderde scènes. Daarnaast worden bij de meeste titels extra's toegevoegd zoals onlangs opgenomen interviews met acteurs, verslagen van setbezoeken, 'making of'-materiaal en documentaires.

Hammer Film Productions begon in 1934 met de productie van horrorfilms en verkreeg al gauw een cultstatus. Het bedrijf stopte in de jaren tachtig met het produceren van films, maar in 2008 werd het archief onderdeel van Exclusive Media Group, bekend van de horrorfilm Let Me In uit 2010.

Dit jaar verschijnt de thriller The Woman in Black, met Daniel Radcliffe in de hoofdrol.


Klassiekers Hammer Horror worden opgekalefaterd (Foto: Novum)