Geen nieuw bewijs in zaak Natalie Wood

dekatophetspek

De politie heeft geen nieuwe bewijzen kunnen vinden in de zaak rond de mysterieuze dood van Natalie Wood dertig jaar geleden. Dat heeft de politie van Los Angeles woensdag bekendgemaakt. De politie oordeelde in 1981 dat haar verdrinking een ongeluk was.

De afgelopen weken hebben diverse gesprekken en onderzoeken plaatsgevonden, zegt politiechef William McSweeney tegen de Amerikaanse krant Los Angeles Times. De zaak rond de dood van Wood is nog niet definitief afgerond en de politie zoekt nog steeds naar mogelijke bewijzen van een misdaad.

Wood overleed in 1981 op 43-jarige leeftijd nadat ze van haar jacht viel en verdronk. Ze had een ruzie tussen haar man Robert Wagner en collega Christopher Walken verlaten en haar man merkte pas na een tijd dat ze was verdwenen. Van Wood was bekend dat ze watervrees had en niet kon zwemmen. De politie oordeelde destijds dat haar dood een ongeluk was. Ze zou zijn uitgegleden en daarbij een fatale wond aan haar hoofd hebben opgelopen.

Woods zaak werd in november heropend nadat reddingswerker Roger Smith vertelde dat Wood gered had kunnen worden als de autoriteiten eerder op de hoogte waren gebracht van haar vermissing. Volgens Smith heeft ze haar val in het water overleefd en verdronk ze pas later.


Geen nieuw bewijs in zaak Natalie Wood (Foto: Novum)