Joseph Gatt in Star Trek 2

dekatophetspek

Vorige week maakten we al bekend dat de cast van Star Trek 2 was uitgebreid met de Britse acteur Benedict Cumberbatch. Vandaag is bekendgemaakt dat ook zijn collega en landgenoot Joseph Gatt een rol gaat vertolken in Star Trek 2. Gatt is onder meer bekend van zijn rol van de reusachtige Grundroth in de film Thor.

Een woordvoerder van Paramount Pictures wilde niet ingaan op de vraag welke rol de acteur gaat krijgen, in de nieuwe rolprent van J. J. Abrams. In een interview met Collider geeft de regisseur aan dat de opnames voor de vervolgfilm aanstaande donderdag gaan beginnen. In hetzelfde interview reageert Abrams ook op zijn besluit om de tweede Star Trek-film in 3D te gaan schieten. 

"Ik heb er niet voor gevochten om de film in 3D te mogen maken. Het was iets wat de studio wel wilde maar waar ik niet achter stond. Nadat ik gedeelten van de eerste Star Trek film zag, nadat ze waren geconverteerd naar 3D, zag dat er wel heel erg mooi uit. Vanaf dat moment ben ik akkoord gegaan, maar dan wel met de vrijheid om te bepalen hoe ik de film maak, in dit geval maak ik de film met anamorfische filmtechniek en daarna mogen zij het converteren."

Star Trek 2, die eigenlijk al in de planning stond voor 29 juni 2012, zal nu vanaf 17 mei 2013 in de bioscopen te zien zijn.