Rooney snapt niets van ophef na rood Kompany

Peterselieman

Wayne Rooney snapt niet dat hij de schuld van de rode kaart van Vincent Kompany in de schoenen geschoven krijgt. "Ik heb Kompany niet uit het veld gestuurd. Ik ben namelijk de scheidsrechter niet. Maar de rode kaart was absoluut terecht", vindt de spits van United. Zijn ploeg won zondag de bekerwedstrijd tegen Manchester City met 3-2, nadat Kompany al in de twaalfde minuut uit het veld was gestuurd.

Roberto Mancini wees na afloop van de wedstrijd met een beschuldigende vinger naar Rooney. Volgens de trainer van City was Kompany niet zozeer uit het veld gestuurd vanwege zijn tackle op Nani, maar vooral om het misbaar dat Rooney maakte. "Rooney vertelde de scheidsrechter gewoon wat hij moest doen", schamperde de Italiaan.

Manchester City heeft maandag officieel beroep aangetekend tegen de beslissing van scheidsrechter Chris Foy. Woensdag buigt de Engelse voetbalbond zich over de zaak. Mocht de Belgische aanvoerder worden vrijgesproken, dan is hij diezelfde avond in de halve finale van de League Cup tegen Liverpool gewoon inzetbaar.


Rooney snapt niets van ophef na rood Kompany (Foto: Novum)