Buemi wil plaats Webber innemen

Peterselieman

Sébastien Buemi wil op termijn graag bij Red Bull Racing de plaats van Mark Webber overnemen, zo heeft hij laten weten aan Le Matin. De Zwitser werd deze week bevestigd als derde coureur bij Red Bull en het zusterteam Scuderia Toro Rosso.

De coureur was verrast dat hij eerder deze winter zijn biezen moest pakken als coureur bij Toro Rosso. "Ik was natuurlijk verrast en verwachtte de beslissing helemaal niet. De mensen van Red Bull boden me direct de baan als derde coureur aan. Ik heb erover gedacht voor ik ermee akkoord ging. Dicht bij het team zijn is voor mij de beste manier om op een dag een plek bij het team te verdienen," zei Buemi.

"Eerlijk gezegd denk ik dat het beter is om derde coureur in het beste team te zijn dan achteraan het veld mee te rijden. Sinds december heb ik contact gehad met andere teams, omdat ik elders kansen had. Uiteindelijk was bij Red Bull blijven de beste oplossing. Nu is het aan mij om in de simulator te bewijzen dat ik klaar ben om Mark Webber te vervangen, mocht zijn contract niet verlengd worden voor 2013."

Voor 2012 wil Buemi het allerminst rustig aandoen en de Zwitser gaat daarom ook kijken naar rijden in andere raceklasses. "In een ideale situatie zou ik de Formule 1 combineren met een andere klasse, zoals endurance racen. Ik houd erg veel van de 24 uur van Le Mans. Er is dat weekend geen Grand Prix, dus ik zou mee kunnen doen. De grote teams beginnen binnenkort met testen, dus daar kan ik ook aan meedoen."