McClaren komt terug voor club, ploeg en fans

Frank (franklop)

Steve McClaren hoefde niet lang na te denken over een nieuw dienstverband bij FC Twente. "Ik ben om drie redenen teruggekomen: de club, het team en de fans", zei de Engelsman vrijdag bij zijn presentatie in Enschede. "De ambitie en visie van de club zijn geweldig en er is een goed team." McClaren volgt de dinsdag ontslagen Co Adriaanse op.

McClaren liet weten dat Twente als een thuis voelt. "Het is heel anders dan de vorige keer. Toen kostte het me zes maanden om te acclimatiseren." Angst dat de jeugdspelers geen kans meer krijgen onder de Engelsman is volgens hem ongegrond. "Ik heb jeugdspelers altijd de mogelijkheid gegeven. Als ze goed genoeg zijn, spelen ze."

De selectie van Twente, die vrijdag op trainingskamp vertrok en zaterdag voor het eerst met de nieuwe trainer werkt, noemt McClaren uitgebalanceerd. "Er lopen ervaren jongens rond die ik nog ken, zoals Sander Boschker en Peter Wisgerhof, maar ook opwindende jonge talenten als Ola John. Het gaat goed en Twente is een van de vijf clubs die nog meestrijdt om de titel."