Pot in 2013 weg als bondscoach Jong Oranje

Frank (franklop)

Cor Pot vertrekt na het EK in 2013 als bondscoach van Jong Oranje. Dat zegt de 60-jarige trainer op de website van zijn zaakwaarnemer Sport Promotion. Hij vindt dat er na het EK een 'fris gezicht' voor de groep moet komen te staan. Pot, die al eerder aan de KNVB aangaf aan zijn laatste periode als bondscoach bezig te zijn, heeft sinds 2009 Jong Oranje onder zijn hoede.

Pot noemt een wisseling na vier jaar 'een gezonde zaak'. "Ik doe dit al sinds 2009, dus dan is het wel tijd voor een koerswisseling en een frisse blik." Het einde van zijn carrière bij de KNVB betekent niet het einde van Pots trainersloopbaan. "Integendeel. Ik kijk er zelfs naar uit wat er daarna op mijn pad gaat komen."

Onder Pot lukte het Jong Oranje niert zich te kwalificeren voor het EK afgelopen zomer in Denemarken. Na een goede kwalificatiereeks werd in de play-offs van Jong Oekraïne verloren. In de aanloop naar het EK volgend jaar in Israël staat Jong Oranje er opnieuw goed voor. De eerste drie duels in de kwalificatiereeks werden gewonnen, in november werd de vierde wedstrijd van Schotland verloren.