Kanepi verrast ook Petkovic in Brisbane

Frank (franklop)

Kaia Kanepi heeft donderdag de halve finale van het WTA-toernooi in Brisbane bereikt. Ze klopte Andrea Petkovic (2) uit Duitsland met 6-1, 7-6 (7). In de tweede ronde had Kanepi ook al Anastasia Pavlyuchenkova (7) uitgeschakeld. De Estse tennisster neemt het bij de laatste vier op tegen Francesca Schiavone uit Italië.

De als derde geplaatste Schiavone boekte een moeizame zege op Jelena Jankovic (6). De Servische won de eerste set en ook de tweede set ging lang gelijk op. Toen Schiavone die in de tiebreak naar zich toetrok, was Jankovic' verzet echter gebroken: 5-7, 7-6 (2), 6-3.

In Auckland moest Sabine Lisicki geblesseerd opgeven. De als eerste geplaatste Duitse liep tijdens de warming-up een buikspierblessure op die haar hinderde tijdens het serveren. Ze gaf op toen ze 4-6, 3-4 achterstond tegen haar landgenote Angelique Kerber. Die treft in de halve finale Flavia Pennetta. De Italiaanse (4) liet Elena Vesnina met 6-2, 6-1 kansloos.

Svetlana Kuznetsova en Jie Zheng spelen de andere halve eindstrijd. Kuznetsova (3) was Sara Errani de baas: 6-4, 6-3. Zheng stuurde Lucie Hradecka uit Tsjechië naar huis. De Chinese won met 6-2, 6-3.