[Premier League] ManU hard onderuit in Newcastle

Niels (DerMeister)

Manchester United heeft opnieuw averij opgelopen in de titelstrijd. De formatie van trainer Alex Ferguson ging op bezoek bij Newcastle United hard onderuit; 3-0. Door de nederlaag heeft ManU na twintig speelrondes een achterstand van drie punten op koploper, aartsrivaal en stadsgenoot Manchester City.

Newcastle, met Tim Krul onder de lat, begon sterk aan de wedstrijd en kwam na een half uur spelen verdiend op voorsprong. Na een verre uittrap van Krul wist Demba Ba de score te openen. Hij verschalkte Anders Lindegaard, die van Ferguson de voorkeur kreeg boven vaste keeper David de Gea.

Kort na rust wist Yohan Cabaye namens Newcastle de score te verdubbelen. Hij schoot een vrije trap prachtig achter Lindegaard in het vijandelijke doel. United zette vervolgens aan, maar incasseerde in de slotminuten opnieuw een tegentreffer. Het was Paul Jones die zijn eigen doelman Lindegaard wist te verschalken. Ondanks de driepunter blijft Newcastle zevende staan, al werd de achterstand op concurrenten als Liverpool, Arsenal en Chelsea wel verkleind.