Kramer vindt toernooi op buitenijs niet erg

Stefan (sportfreak)

Komend weekend is het Europees kampioenschap allround schaatsen in Boedapest op een buitenbaan. Sven Kramer vind dit, in tegenstelling tot Ireen Wüst, niet erg.

Op een buitenbaan kunnen de weersomstandigheden een grote rol spelen, waardoor er bij een plotselinge sneeuw- of regenbui een verrassende naam op het podium kan komen. Kramer wil zich hier echter niet druk om maken: "Het komt zoals het komt, het gaat zoals het gaat'', zei hij vandaag. "Je kan je daar wel druk over maken, maar dan kost het alleen maar méér tijd."

Wüst zei vandaag dat ze vond dat buitentoernooien niet meer van deze tijd zijn, maar Kramer is het daar niet mee eens. "We moeten niet vergeten waar de sport vandaan komt. Het is niet slecht om af en toe zo'n toernooi op een buitenbaan te hebben. Als hier de Spelen werden gehouden, had ik me er wel heel druk om gemaakt", aldus Kramer, die niet overwogen heeft zijn materiaal aan te passen. "Ik ga nu niet mijn hele setting aanpassen als ik maandag alweer thuis ben en er nog véél belangrijkere dingen aankomen. Als het EK het hoogtepunt in je leven is, kan ik me wel voorstellen dat het vervelend is wanneer je de titel kwijtraakt door een sneeuwbui of zo."

Kramer kwam ook nog terug op de bovenbeenblessure waardoor hij anderhalf jaar aan de kant stond, hij onthulde daarover een opvallend detail: "Ik kon een tijd geen lange broek aan. Zó overgeprikkeld was die zenuw. Het lukte me niet eens om twee slagen op het ijs te maken. Tja, dan is er wel sprake van lichte paniek, ja."