'Bradley Cooper speelt Luthor in Superman-film'

Borizzz

Bradley Cooper gaat de schurkenrol van Lex Luthor vertolken in de nieuwe Superman-film Man of Steel. Dat schrijft de Amerikaanse site Cosmic Booknews op basis van een anonieme bron.

Cooper heeft officieel nog de rol van Lucifer in de verfilming van John Miltons boek Paradise Lost. Die film is echter al enkele malen uitgesteld, waardoor de acteur wellicht tijd heeft om zich aan andere projecten te verbinden.

Details over de nieuwe Superman-film, met Henry Cavill als Superman en zijn alter ego Clark Kent, worden maar mondjesmaat vrijgegeven. In april vertelde een anonieme bron al dat in Man of Steel, die het verhaal over de jonge jaren van Superman vertelt, een belangrijke rol is weggelegd voor Luthor.

Dat is op zich niets nieuws: de schurk was altijd prominent aanwezig in alle films en tv-series over Superman. Regisseur Zack Snyder heeft echter al meermalen gezegd dat hij met Man of Steel een heel andere richting in wil slaan. Ook op foto's van de filmset is geen spoor te bekennen van Luthor.

Mocht Cooper tekenen voor Man of Steel, dan voegt hij zich bij een keur aan grote Hollywood-namen. Zo spelen Kevin Costner en Diane Lane de pleegouders van Kent, speelt Russell Crowe de biologische vader van Superman en is Amy Adams te zien als Kents liefje Lois Lane.

Man of Steel verschijnt volgend jaar zomer in de Amerikaanse bioscoop, een Nederlandse premièredatum is nog niet bekend.


'Bradley Cooper speelt Luthor in Superman-film' (Foto: Novum)