Ferdinand: "Nederlaag tegen City was goed"

zoem

Manchester United-verdediger Rio Ferdinand zal niet graag terugkijken naar de 1-6 nederlaag die zijn ploeg leed tegen aartsrivaal Manchester City. Toch ziet de Engels international ook positieve kanten aan de oorwassing op Old Trafford.

"De nederlaag tegen Manchester City was het beste dat ons op dat moment kon overkomen", stelt Ferdinand zelfs tegen de Britse krant The Sun. "We speelden veel te open, hierdoor hadden tegenstanders de kans om keihard toe te slaan."

"We werden enigszins nonchalant, terwijl we achterin juist veel minder moeten weggeven. Door de wedstrijd tegen City werden we met onze neus op de feiten gedrukt", vervolgt de verdediger. Komende zondag neemt United het opnieuw op tegen de stadgenoot, ditmaal in het kader van de FA Cup.

Volgens Ferdinand is zijn ploeg in staat om een goed resultaat te halen. "We hebben enorm veel blessures en afwezigen. Toch halen we nog steeds prima resultaten. Da manager heeft vaak genoeg aangegeven dat het niet meer een sport van elf man is, maar van de gehele selectie."

Manchester United neemt het woensdagavond eerst nog op tegen revelatie Newcastle United, dat zevende staat. United bezet momenteel de tweede plek in de Premier League.