Weer puntenaftrek Xamax Neuchâtel

Peterselieman

De Zwitserse voetbalclub Xamax Neuchâtel heeft opnieuw vier punten moeten inleveren. De club wordt gestraft omdat geen bewijs kon worden overlegd dat de spelerssalarissen over oktober zijn betaald. In december kreeg de club ook al vier punten in mindering gebracht. Na de overname door de Tsjetsjeense zakenman Bulat Chagaev verzuimde Xamax de benodigde financiële garanties te overleggen.

Xamax kan nog in beroep tegen de straf. De club heeft tegen de eerdere puntenaftrek ook beroep aangetekend, waardoor die nog niet definitief is. Xamax staat vierde met 26 punten, maar zakt potentieel naar de achtste plaats. Er doen tien clubs mee aan de hoogste competitie van het Aplenland.

Eigenaar Chagaev is niet onomstreden in Zwitserland. Hij wordt door de Zwitserse justitie onderzocht wegens fraude met bankdocumenten.

Xamax is de tweede club die puntenaftrek krijgt in de Super League, de hoogste Zwitserse competitie. Vorige maand kreeg FC Sion 36 punten aftrek vanwege het negeren van een transferverbod en het opstellen van niet-speelgerechtigde spelers.