Real boekt benauwde bekerzege op Málaga

Peterselieman

Real Madrid is in de eerste wedstrijd van het jaar ontsnapt aan een bekernederlaag. Het Málaga van Ruud van Nistelrooy en Joris Mathijssen leidde bij rust met 0-2 in Santiago Bernabéu, maar een opleving van de thuisclub in de slotfase zorgde nog voor een 3-2 zege voor de Madrilenen.

Málaga leidde na een half uur spelen al met 0-2 door benutte hoekschoppen van Sergio Sánchez en Martín Demichelis. Real-goalie Iker Casillas ging bij die laatste goal niet vrijuit. Real kon in eigen stadion lange tijd geen vuist maken, tot Sami Khedira in de 68e minuut de 1-2 op de borden zette. Gonzalo Higuaín en Karim Benzema zorgden voor de 3-2 zege van de thuisploeg. Málaga is nog niet uitgeschakeld, want volgende week dinsdag is de return.

Overigens was Real niet de enige ploeg die het moeilijk had. Het in de Segunda División A spelende Alcorcón won met 2-1 de op het hoogste niveau spelende Levante. Het een nog een niveau lager uitkomende Mirandés (Segunda División B) verraste Racing Santander met 2-0. Tot slot speelde Athletic de Bilbao met 0-0 gelijk bij Albacete dat net als Mirandés op het derde Spaanse profniveau uitkomt.